IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat - Vanhemmat »

Välimeren tohveliTiistai 20.12.2005 17:38

täytetty chiabatta.

tee tuoreesta valkosipulista ja basilikasta oliiviöljykastike.

leikkaa leipä halki kuten patonki. levitä öljyä molemmille puoliskoille oman maun mukaan, anna imeytyä hetki.

täytteet:
(leivän täyttteiden järjestyksellä on väliä. tässä oikea järjestys:)

- villirucolaa
- yrttimarinoituja artisokan sydämiä
(imeytä öljyinen marinadi pois talouspaperin päällä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi)
- punasipulia
(ohuenohuina puolirenkaina)
- rapeaa jääsalaattia
- serrano kinkkua (poista sitkeä rasvaosa) tai riimihärkää
- mozzarella juustoa (leikkaa ohuiksi siivuiksi)
- tomaattia (siivuina)
- tulisen ystävähän voisi tähän tompsun päälle laittaa vähän chilijauhetta :)

muita sopivia täytteitä voisi olla esim. kivettömät oliivit, parmesan juusto tai aurinkokuivatut tomaatit. liikaa valmismarinoituja ja voimakkaita täytteitä ei kannata kuitenkaan riimihärän kanssa käyttää. riimihärän mieto ja herkkä maku häviää helposti.

syökää kanaaLauantai 26.11.2005 17:27

kana-pasta-ruoka anteron keittiöstä

4 kanafilettä. (riittää neljälle tai kahdelle läskille)


mausteseos:

1 keltainen chili (lemon drop tai cayenne)
3x3cm pala inkivääriä
3-4 isoa valkosipulin kynttä
1/2 teelusikkaa suolaa
teelusikallinen paprikajauhetta
reilu ruokalusikallinen oliiviöljyä


halkaise chili, poista siemenet ja hakkaa hienoksi. raasta inkivääri ja valkosipulin
kynnet. sekoita ainekset. hiero mausteseos fileiden pintaan käsin. jätä maustumaan puoleksi tunniksi.

sillävälin kun fileet maustuvat ehdit mainiosti pilkkomaan kastikkeen vihannekset:

puolikas iso punainen paprika tai kaksi pientä
2 shalottisipulia
1 sipuli
pari valkosipulin kynttä

hakkaa vihannekset pieneksi ja kuullota pannussa oliiviöljyn kera. laita vihannekset kattilaan ja lisää joukkoon 1tlk tomaattimurskaa, 2 rkl pestoa. laita kattila liedelle miedolle lämmölle.

leikkaa maustuneet kanafileet reilunkokoisiksi viipaleiksi. ruskista viipaleet kuumalla pannulla molemmin puolin. lisää kanat kattilaan vihannesten seuraksi.

laita vesi kiehumaan nuudeleita/pastaa varten. lisää keitinveteen 1 rkl currypastea.


hauduta kastiketta parikymmentä minuuttia ja lisää joukkoon vielä yksi paketti (120g) pieneksi revittyä mozzarella juustoa samalla sekoittaen.


ruoka on oikeasti tosi hyvää vasta seuraavana päivänä :)

japski tunapiffi!Perjantai 25.11.2005 18:14

marinadi:
puoli kuppia soijaa
1/3 kuppia mirinia (japanilaista riisiviinietikkaa)
1/3 kuppia sakea (riisiviinaa)
reilu hyppysellinen sokeria
puoltoista teelusikkaa inkivaariraastetta

kaada puolet sivuun

leikkaa tonnikala paksuiksi pihveiksi
marinoidaan 30-60 minuuttia.

toinen puoli marinadista keitetään kokoon kattilassa.

kuumalla levyllä paistetaan tonnikalapihvi rapeaksi päältä molemmin puolin,
jätetään raa'aksi sisältä.

sivele marinadia pintaan paistamisen aikana

kevätsipulia laitetaan myos paistumaan

tarjoillaan riisin kanssa,
tee riisistä peti jonka päälle ladotaan kevatsipulit, sitten
tonnikalapihvi ja päälle valutetaan kokoonkeitettyä marinadia.
koristele vielä kevätsipulilla.

se on siinä.

uunilohi anteron tapaan.Torstai 24.11.2005 18:05

marinadi:

nippu ruohosipulia hienonnettuna.
kolmen sormen verran inkivääriä raastettuna.
4-6 valkosipulin kynttä raastettuna.
kolmen limen kuori raastettuna.
yhden limen mehu.
mustapippuria.
soijaa.
oliiviöljyä.

sekoita hyvin.

800g ruodotonta lohta, nahkoineen.

levitä uunivuokaan leivinpaperi. lohi nahka alaspäin.
kaada marinadi kalan päälle. silpu päälle n. 8 shalottisipulia. kiedo loppu leivinpaperi kalan suojaksi ja aseta paino päälle. anna maustua 30-60 minuuttia.

paista 200 asteisessa uunissa 35-45 minuuttia. tarkista kypsyys. lohen voi jättää sisältä hieman raa'aksi, jotta mehukkuus säilyy.

zombieKeskiviikko 23.11.2005 09:58

noin, sain nukuttua melkein neljä tuntia. olo on pirteä ainakin toistaiseksi. sain sitten työpaikkani takaisin ja se jäi vähän harmittamaan. eikö mun elämä nyt muutukkaan?

uneton jälleenKeskiviikko 23.11.2005 02:59

unettoman elämä täytynee olla helvettiä. väsyttää niin että silmäluomia särkee, mutta odotas kun sujahdan lakanoiden väliin. pää täyttyy kaikenmaailman ajatuksista ja alan kelaamaan vaikka mitä juttuja. vaikka todentotta tossa vaiheessa pitäs olla vaan tyhjää, hiljaista ja rauhallista. hengityksen pitäisi hidastua ja maailman katoavan kun painun syvälle ihanaan unimaailmaan. mutta ei. jokapaikkaa alkaa kutittaa tuntuu et lakanalla olisi pieniä kiviä ynnä muuta ikävää. sitten on pakko ravistaa se lakana ja kädellä vielä kokeilla ettei siinä varmasti ole mitään roskia. seuraavaks on sitten liian kuuma tai liian kylmä. huoh. nyt meen juomaan kuumaa maitoa ja yrittämään taas uudelleen...
« Uudemmat - Vanhemmat »