IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Päivän piristysSunnuntai 25.05.2014 04:10

Scott Lynch vastaa närkästyneille lukijoille. Mistä närkästys? Yhdessä hänen kirjassaan oli naispuolisia merirosvoja ja sehän on ihan kamalan väärin ja epärealistista koska yhyy*.

http://fuckyeahscifiwomenofcolour.tumblr.com/post/37413846476/author-scott-lynch-responds-to-a-critic-of-the

On toki masentavaa että jotkut ajattelevat niin, mutta se ei ollutkaan mikään yllätys. On sitäkin piristävämpää että on Lynchin kaltaisia kirjailijoita jotka eivät välitä siitä, miten asioiden "pitäisi olla", vaan esittävät vaihtoehtoja.

Ei sillä että Lynchin kirjat mitenkään äärimmäisen idealistisia olisivat - varsinkin fantasiaksi ne ovat aika synkkää tavaraa, mikä on toisaalta hyvin piristävää, fantasian valtavirran ollessa mitä on. Suosittelen kirjoja lämpimästi. Ensimmäinen osa, Locke Lamoran valheet, on myös suomennettu.

Nyt kun härskisti aloin mainostamaan, Lynch on myös vieraana ensi kesän Finnconissa.


(* tiivistelmä perusteluista.)

Päivän piristysKeskiviikko 21.05.2014 05:58

Pitäisi yrittää ainakin kerran viikossa etsiä jotain piristävää mutta olen ollut laiska. Nytkään en jaksa kirjoittaa mitään, joten saatte tämän:

jaiXMtI.gif

Seikkailu jatkuuTorstai 01.05.2014 05:32

Bill Watterson lopetti Lassin ja Leevin piirtämisen ennen kuin alkoi toistamaan itseään. Ehkä hyvä niin, nyt jokainen voi itse mielessään päättää, kuinka tarina jatkuu.

Minun sydäntäni lämmittää eniten tämä näkemys:

AZJIToq.jpg

http://www.pantsareoverrated.com/archive/2011/05/10/hobbes-and-bacon/

Tämän päivän piristysTorstai 17.04.2014 19:47

Vanha uutinen mutta törmäsin siihen itse vasta äsken: http://www.collectspace.com/news/news-061207a.html

Astronautti vei Firefly -tv-sarjan avaruuteen. :) Sitä on varmasti kiva katsoa niissä maisemissa.

Civilization IIKeskiviikko 02.04.2014 16:28

Kansansa kuolematon johtaja Goldmountain oli aina kunnioittanut Hannibalia. Kun tuhansia vuosia sitten tuo komea roisto ensimmäistä kertaa marssi porteille elefanttiensa kanssa ja esitti uhkavaatimuksensa, hallitsijatar tiesi kohdanneensa vertaisensa vastustajan. Ja kun vuosikymmenet vaihtuivat vuosisadoiksi ja sama Hannibal oli yhä kansansa johdossa, Goldmountain tiesi että hänkin oli kuolematon. Alkoi vuosituhansia kestävä shakkiottelu.

Vaan nyt se oli päättymässä. Kuluneella vuosisadalla Legioona oli jyrännyt Karthagon viimeisetkin liittolaiset - Venäjän, Saksan ja Amerikan, ja Karthagon imperiumi käsitti enää mitättömän mantereen. Yksi kerrallaan kaupungit kaatuivat ylivoiman edessä, kunnes jäljellä oli enää muinainen Rusucurrun kaupunki. Siellä Hannibal itse johti joukkonsa taisteluun joka kesti useita päiviä. Lopulta hänen armeijansa oli lyöty, ja vain hän itse seisoi vastassaan panssarivaunuja, helikoptereita, ja Legioonan hallitsijatar.

"Tervehdin sinua, Goldmountain. Olet voittanut, ja maailma on nyt sinun," Hannibal sanoi, ja hänen äänensä kantoi sotakoneiden jyrinän ylitse.

"Maailma voi olla meidän, rakas viholliseni! Antaudu minulle ja hallitse kanssani täältä ikuisuuteen. Meidän ei tarvitse tyytyä vain tähän maahan, voimme valloittaa itse äärettömän avaruuden!" Goldmountain puhui vetoavasti, eikä yksikään kuolevainen olisi voinut vastustaa häntä.

Mutta Hannibal pudisti surullisena päätään.

"Tiedät, ettei niin voi koskaan olla, oi kullanhehkuinen aurinkoni. En saattaisi ikinä tyytyä olemaan toisen komennettavana. Olen varma että ymmärrät, sillä olethan samasta savesta muovattu."

"Minä ymmärrän, oi hiipuva tähteni," Goldmountain sanoi kyyneleet silmissään. Hän antoi sotilailleen merkin pysyä aloillaan, kun Hannibal veti miekkansa ja painoi sen vasten rintaansa.

"Hyvästi, sinä pysäyttämätön hiekkamyrsky. Rakkautemme ja vihollisuutemme oli jotain, mitä voi tapahtua vain kerran maailmanhistoriassa." Näin sanottuaan Hannibal lävisti oman sydämensä.

Goldmountain polvistui kuolevan vihollisensa viereen ja otti tämän pään syliinsä. "Kansani tulee muistamaan sinut ikuisesti suurena taktikkona ja johtajana. Ja kenties, rakkaani, kenties toisessa elämässä saamme tilaisuuden mitellä voimiamme uudestaan."

"Kenties," Hannibal kuiskasi hymyillen ja veti viimeisen henkäyksensä.


Koko maailman talous nyt hallussaan Goldmountain antoi rakentaa kokonaisen kultaisen vuoren josta tuli Hannibalin hautapaikka. Se oli niin suuri ja loistava, että sen hohto näkyi aina kiertoradalle jossa rakennettiin Legioonan avaruusalusta. Seuraavan vuosikymmenen aikana alus valmistui ja alkoi suunnitella matkaa kohti tähtiä.

Kuolematon johtaja ei kuitenkaan aikonut olla sen mukana. Hän ei uskonut että loputtomalla avaruudella olisi tarjota hänelle mitään haastavaa, mitään jännittävää. Hän oli jo voittanut voittamattoman.

Ja niin sukupolvialus D.S.S. Goldmountain jätti kotiplaneettansa. Sen vuosisatoja kestävän matkan aikana Goldmountainin ja Hannibalin legendaa tultaisiin kertaamaan sukupolvelta toiselle. Lopulta vakiintuisi uskomus että hallitsijat olivat vain myyttejä, eivät kuolemattomia lainkaan. Yhä harvempi enää antaisi painoarvoa aluksen tietokannasta löytyville historiankirjoille.

Mutta heidän nimensä tulisivat säilymään kansan kollektiivisessa muistissa ikuisesti. Ja edes maahan jäänyt Goldmountain itse ei tiennyt, että matkustajien joukossa oli kaksi tärkeää sukulinjaa - hänen omansa, ja Hannibalin, lähtöisin ajoilta kun kuolemattomat olivat ottaneet kuolevaisia rakastajia.

Iltaisin maapallolla Goldmountain istui Hannibalin hautavuoren laella ja katseli tähtiä, tietämättä että jossain matkojen takana pyörä oli pyörähtänyt ja vanha kilpa oli alkamassa uudelleen.

Elämäni kansojen johtajanaTiistai 01.04.2014 14:19

Että jaksaa Civilization II koukuttaa vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Tällä kertaa kirjoitan historiaa (epä)reilusti uusiksi ja loin oman kansan; Dreadful Legion, jonka johtaja on kuolematon Supreme Overgoddess Goldmountain. Kaupunkien nimet ovat yhtäläisen jyhkeitä.

Nyt eletään 1900-luvun puoliväliä ja legioona johtaa melkein koko maailmaa. Siouxien kansa lakkasi juuri olemasta kun lahjoin itselleni heidän viimeisenkin kaupunkinsa, ja useimmat muut kansoittavat enää pikkuruisia mantereita. Vain ikiaikainen viholliseni Hannibal jaksaa panna vielä hanttiin... tykkään kuvitella että minun tapaani hänkin on kuolematon - läpi aikakausien elänyt suuri shakkimestari. Ehkä nimeän kaupungin hänen mukaansa kunhan hän on kuollut.

Ydinaseita en ole vielä keksinyt, enkä ole antanut kenenkään muun keksiä. Säästän ne amerikkalaisten vihoviimeistä kaupunkia varten.

Valta sekoittaa pään.

Päivän piristysMaanantai 10.03.2014 14:51

Joka päivä kannattaa etsiä jotain hupsua ja satunnaista josta tulee hyvälle tuulelle. Tässä korteni kekoon.

enhanced-buzz-6266-1385062146-0.jpg
http://improveverywhere.com/2009/02/09/high-five-escalator/

[Ei aihetta]Torstai 27.02.2014 06:50

Jatkaakseni tietoyhteiskuntateemalla, tässä hakukone valveutuneille kansalaisille jotka eivät ole huolissaan valvonnasta: http://blogoscoped.com/patriot/

We believe privacy policies are only of value for those who have something to hide. We further believe that only those who are engaging in criminal activity have something to hide in the first place.

In fact, your motivation to read this privacy policy seems highly suspicious to us. Rest assured you've just been reported to the government.

Jätän tämän vain tähän.Tiistai 25.02.2014 12:05

Jos et mistä tahansa syystä tykkää että google tallentaa hakutietosi, kokeile tätä: https://startpage.com/ Myös tuon vaihtaminen oletusselaimeksi onnistuu helposti.

Samat hakutulokset, mutta sekoittuneena miljoonien muiden käyttäjien hakuihin, niin että sinua on mahdotonta yksilöidä joukosta.

Jos sinua ei haittaa että google tekee sinulle oman käyttäjäprofiilin ja kerää tietoja hakutuloksistasi, ei siinä mitään. En jaksa yrittää perustella miksi kenenkään pitäisi muuttaa netinkäyttötottumuksiaan, mutta jätän tämän linkin tähän niille jotka saavat siitä hyötyä.