IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Kirjallisuus ja lehdet
Perustettu
15.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 3884 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 5
Koko
468 jäsentä
Tyttöjä: 317 (68 %)
Poikia: 151 (32 %)
Keski-ikä
35,0 vuotta
Otos: 330 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,8 vuotta
Ylläpitäjä
Kweh

Jäsenet (468)

BanzgoKUPARIRUOSKAPilviJärkkäJennaKittyPupu_^tigerrrLitsumitheghostofyou-wittuJannekeejarza123stitchtoMeikkupeikkoCcinnamonhallucinoMarize
« Uudemmat -

QuatermassEye see youLuonut: QuatermassKeskiviikko 29.06.2016 16:58

Thrak the Watcher katselee sinua. Tälläkin hetkellä. Ikkunasi takaa.

lmQfwiw.jpg

Middle Earth: Shadow of Mordor on aika kiva.

MihashiTell me more...Luonut: MihashiTorstai 07.03.2013 00:16

NoIdentityThe hobbitLuonut: NoIdentityKeskiviikko 12.12.2012 11:50

VAROITUS! ÄLÄ LUE EDEMMÄS, ELLET OLE NÄHNYT UUTTA LEFFAA. SISÄLTÄÄ RANTTIA, SPOILEREITA JA YHDEN TOLKIEN-FANIN MIELIPITEEN.


Elikkäs. Itse olen odottanut tätä elokuvaa siis siitä lähtien kun LOTR-trilogia saatiin pakettiin.... eli sen kymmenisen vuotta. Sit Jackson ilmoitti tekevänsä leffan ja aloitin entistä enemmän odottaa.

Alkutekstien aikana musiikki sai ensimmäisen puolen minuutin aikana kylmät väreet ja muutenkin elokuvan musiikkimaailmasta on annettava ISO plussa Howard Shorelle. Hauskana yksityiskohtana faneille oli leffasta löytyviä LOTR-leffassa olleita teemoja (Rivendellin haltioiden teema, hobittien teema etcetc). Pikkuiset yksityiskohdat lämmittivät omaa mieltä ja jäivät todennäköisesti suurelta yleisöltä huomaamatta.

Andy Serkisin Klonkku-suoritus oli jälleen uskomaton ja wetan porukalle myös VALTAVA suosionosoitus. Serkisin ääninäyttely ja digitaalinen hahmo eivät ole koskaan olleet näin sympaattisia ja hellyttäviä.

Muina hauskoina asioina pidin viisasten neuvoston mukaanottoa. Toisaalta se tuntui turhalta pitkittämiseltä, mutta toisaalta arvostan myös heidän lisäämistään, koska neuvoston ansiosta Dol Guldur tyhjennettiin ja koko Seikkailu sai lähtönsä.

Ja sitten ne negatiiviset asiat.....

Ensinnäkin leffaan oli lisätty mielestäni "turhia" kohtauksia aivan liikaa ja niitä oli pitkitetty jopa naurettaviin mittoihin. Mm. Radagastin mökkikohtaus, epämääräiset lisätyt örkkitappelut........ MIKSI?


Ja sitten se kaikkein eniten minua raivostuttanut, Jackson onnistui tuhoamaan koko trilogiasta sen, mitä itse rakastan eniten Hobitissa.

Hobitti on upea tarina yhden Hobitin kehittymisestä hahmona. Hän aloittaa arkana pelkurina, joka polttelee vain piippua ja syö kakkua. Ja kirjan lopussa hänestä kehittyy neuvokas sankari, joka taistelee ystäviensä puolesta.

Ja nyt se jo ekassa leffassa tappaa Piikillä Hurttia ja örkkejä? Ja voisiko joku ylipäätänsä kertoa miulle miksi HELVETISSÄ siitä "Out of the frying pan, into the fire"-kohtauksesta oli pitänyt tehdä niin PASKA. Puuhun kiipeäviä hurttia ja Thorin tappelemassa ja HÄVIÄMÄSSÄ? Ja ylipäätänsä se Azogin lisääminen niin isoksi asiaksi?

Elikkäs... Hobitista oli tehty mahtipontinen (joskin hyvännäköinen) tappelupläjäys, jossa Tolkienin kirjasta on otettu lähinnä hahmot ja maisemat.

Illan teemabiisi. xD
1. Your favorite character

tumblr_lvsxpe5h7L1qeqdtu.gif
newnew_wanted_by_CrazyScarlet.jpg
tumblr_lx0i2jRdNZ1r4bsobo1_400.jpg
tumblr_lswlnvsJQE1qeqdtu.gif
tumblr_lpuju5bfoV1qe6t00o1_500.gifDrizzt_tyfd6yft_c.jpg

2. Your least favorite character
3. Character you’d date
4. Character you’d like to go shopping with
5. Character you’d like as your child
6. Character who would probably be your rival
7. Character you have most in common with
8. Character you look like the most
9. Character you’d bring home to your parents
10. Character you’d never bring home to your parents
11. Character you’d become best friends wiith
12. Character with your favorite voice/seiyuu
13. Character you’d go camping with
14. Character you wouldn’t mind being roommates with
15. Character you’d want to cook for you
16. Character you wouldn’t mind prancing naked for you
17. Your OTP
18. Character you wouldn’t mind having as a parent
19. Character you’d like to go karaoke with
20. Character you wouldn’t mind having as your butler/maid
21. Character you’d have in your party if you were in a RPG
22. Another OTP of yours
23. Your favorite character of the opposite gender of #1
24. Character with your favorite uniform/outfit
25. Character who would be your band-mate if you were in a band
26. Character you wouldn’t mind having as your boss
27. Character you wouldn’t want to run into in a dark alley
28. Character you’d want personified into a dog
29. Character you’d want personified into a cat
30. Character you’d want to cosplay as

ArmandWar of the RingLuonut: ArmandMaanantai 28.11.2011 10:50

Peli: : War of the Ring.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Ensimmäisen sormustenherraelukavan ilmestymisen aikainen masiina.

Testikone: Kumma kyllä tökki muutamassa kohdassa, vaikka tuskin tehoraja kyseessä.

Näin uutta kahden elokuvan mittaista The Hobbit filmatisointia odotellessa on hyvä vähän palautella mieliin, mitä siinä sormusten herrassa tapahtui. No itse taidan odottaa ensin ne Hobitit ja sen jälkeen katson uusiksi sen sormustrilogian. Paitsi että omistan Hobittiseikkailun painettuna sanana ja ajattelin sen lukea tänä talvena läpi jotta voin sitten Gandalfinhattu päässä katsoa elokuvat ja merkata muistiin jokaisen elokuvassa näkemäni pienimmänkin virheen. No ei nyt sentään, vaikka äsken kuvaamieni ihmisten kaltaisia henkilöitä löytyy pilvin pimein.

War of the ring ilmestyi kutakuinkin samoihin aikoihin ko tuo joitakin ihastuttanut ja toisia vihastuttanut sormustrilogia. Lisenssistä huolimatta pelissä ei hyödynnetä orjallisesti elokuvien/kirjojen tapahtumia. Toki Helmin syvännettä ja muutamaa peruskäännettä löytyy, mutta tapahtumista osa sijoittuu noin tuhat vuotta ennen sormussotaa. Eli jos olet lukenut/katsonut vain sormusteokset osa tapahtumista voi jäädä hiemän hämärän peittoon. Näin laajemmin herra Tolkienin teoksia tuntevalle ei tule yhtä suurta ongelmaa.

Kyseessä on tosiaikanaksu niin hyvässä kuin pahassa. Entuudestaan peliskeneen tutustuneille ei tule pupu pöksyyn, sillä tämä tapaus on melkoista läpihuutoa. Ei edes vaikein taso anna kovinkaan pätevää vastusta. Siksi suosittelenkin veteraanien siirtyvän joko suoraan moninpeliin ja jättävän yksinpelin untuvikkojen tahkottavaksi. Jokainen vähänkään fantsupelejä pelannut varmasti tietää Warcraft 3. Joten kyseessä on eräänlainen kopio, tosin yksinkertaisempi ja tyhmempi sellainen. Warcraft kolmosesta poiketen pelissä ei ole valittavana kuin kaksi puolta joko hyvikset tai pahikset omina kampanjoina. Jostakin syystä tässä pelissä pahiksina pelaaminen oli jotenkin maukkaampaa kuin hyviksinä tahkoaminen. Pelasitpa sitten kummalla puolella tahansa sankarin rooleihin valitut Sarumanit, Gandalfit, Aragornit ja muut kumppanit jäävät jotenkin sivuosiin. He ovat vain tavallista tehokkaampia taisteluyksiköitä. Toisaalta eikö se ole totuus strategiakartalla?

Pelattavuudessa ja graafisessa annissa ei ole mitään valittamista. Ihmettelin vain uudella koneella näin vanhan pelin ajoittaista tökkimistä, eipä ainakaan pitäisi tehot tulla vastaan. Äänet olivat melkoisen hienot selostajista musiikkiin ja alun messuava mieslaulaja kertoi että teoksessa on panostettu enemmänkin kuin lisenssipeleissä monesti on. Erityismainin saavata pahispuolen hahmojen murinat, kuiskaukset ja muut haudantakaiset äänähdykset. Haltiat puolestaan kuulostivat Ruotsalaisilta piipunrassaajilta.

Ongelmina koin juonen hypähtelyn ja tylsän saman kaavan toistamisen muutamia vähän poikkeuksellisempia tehtäviä lukuunottamatta. Paras niistä oli Uruk-haisoturin luominen. Valitettavasti useimmissa tehtävissä ei ollut edellämainitun kaltaista koukkua vaan homma toimi simppelisti. Ensin tehdään leiri, kerätään kahta resurssia (örkit miehekkäästi lihaa ja kiveä, haltiat sipsutellen hedelmiä ja kiviä). Tämän jälkeen tehdään mahdollisimman suuri armeija rajoitus 100 yksikköön ja jyrätään kenttä päästä päähän. Siinä se, ei mitään kummallisempaa. Väkisinkin sellaisen kyllästyy pelin noin 10-12 tunnin kestoaikana. Kyllästymismittarin saa asteen verran heilahtamaan vieläkin alemmas se tosiseikka että suurin osa peliajasta koostuu odottelusta ja tulipa muutaman kerran ihmeteltyä miksi teokseen ei ole laitettu nopeutustoimintoa kuten monissa muissa tämänkaltaisissa peleissä on.

Ei paras mahdollinen tosiaikanaksu markkinoilta, mutta jos warcraftit ja muut fantsunaksut on käyty läpi voi tätäkin pelata. Eli pienellä varauksella voin suositella skenen ystäville. Minä jatkan tästä eteenpäin Lords of the rings onlinen parissa. Paras tähän mennessä näkemäni mörppi ja yksi parhaimpia keskimaatulkintoja ylipäänsä... Ehkä joku päivä kirjoitan siitäkin jutun, mutta laajuutensa vuoksi siihen voi mennä aikaa.

Hyvää:
Pahikset.
Äänimaailma kokonnaisuutenaan.
Helppo oppimiskynnys.
Kelvollisesti hyödynnetty lisenssi.
Ei takerru vain elokuvien maailmaan.

Huonoa:
Pitemmän päälle tylsä.
Mitä minä seuraavaksi puuhailen odotellessafiilis.
Hyvikset hiukan mitäänsanomattomia, vaikka tutut vahvat hahmot mukana.
Ajoittain tuntui liikaa Warcraft kolmosen tyhmennetyltä kopiolta.

Yleisarvosana:
7 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Paremman puutteessa oivallinen fantaisianaksuttelu. Älä kumminkaan odota liikoja.

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Kana-chanSe tuli !! :DDLuonut: Kana-chanTiistai 30.08.2011 23:01

Oon siis jo jonkin aikaa sitten varannu kirjastosta (yllättäen) taru sormusten herrasta -kirjan. Ja tänään hain sen!
Joten voitte arvata mihin seuraavat päivät tulevat kulumaan ;)

Ja kyllähän minä sitä varatessani tiesin että se on hervottoman paksu kirja. Nyt sanon että ihan älyttömän kokoinen kirja! Ilman liitteitä vain 1062 sivua... Liitteet tietysti sisältää materiaalia joka on pakko lukea (mm. Keski-Maan taruja, tarinoita ja legendoja, sukupuita, kalentereita ja haltiakielen ääntämisohjeita yms.) joten sivuja tekeleeseen tulee lisää 120, eli sivuja on yhteensä 1182.

Miten mä jaksan lukea tän?

No enköhän mä selviä, voi tässä tosin hetki mennä.


//Yritin laittaa tähän kuvi mut galleria taas yllättäen lagailee eikä kuvista tullu ku linkit...

GHIFanserviceä fantasianörteilleLuonut: GHITorstai 30.06.2011 21:48

-Zifnab <--- Dragonlanceissa oli TÄSMÄLLEEN samanlainen hullu velho, joka ei oikeen muistanu nimeään ja kutsu itteään FIZBANIKSI
MITÄ TAPAHTUUUUU
-"'Älä sekaannu velhojen asioihin, sillä he ovat herkkiä ja äkkivihaisia.' Minun kollegani sanoi niin. Osasi hommansa, järjesti hienoja ilotulituksia." <---GANDALF?!?!?!?+
-"Ja toinen kollegani... Äh, se ärsyttävä nuori juippi joka yskiskeli ja sylki verta kaiken aikaa. Inhottavaa." <----RAISTLIN!!!!!!!!!!!!!!!!!! ON ON!

Weis ja Hickman kiitos kun todistatte mulle että tiedän liikaa velhoja ja LOL LOL LOL
Mitä Tolkienilta oli jäänyt TSH:sta pois, että TSH:sta olisi tullut realistisempi, vähemmän kliseinen ja inhimillisempi. Muutama ehdotus oli:

- Frodo ja Sam yöpyvät Mordorissa örkkimajassa. Siellä on örkkiäiti örkinpentujen kanssa, ja örkinpennut kysyvät: Milloin tää sota on ohi ja koska isi tulee kotiin?

- Minas Tirithissä on örkkisotavangeista muodostettu vapaaehtoisyksikkö. He taistelevat kaikkein kovimmin, sillä jos Minas Tirith murtuu, Sauron teloittaa heidät pettureina.

- Sarumanilla on joukoissaan haltiapalkkasoturiyksikkö. Haltiat ovat kypsyneet ihmisten jahkailuun ja saamattomuuteen, ja haluavat tehokkaan ja kykenevän hallinnon. Sitäpaitsi Saruman maksaa hyvin.

Hienoja ehdotuksia! Ei millään pahalla pappa-Tolkien, mutta luomasi hieno maailma on aika mustavalkoinen, on vain hyvä ja paha, ja se paha on luotu vain hyvän ritarin tapettavaksi, muutenhan se tappaa sinut ja perheesi. Harmaan eri sävyt, myös "hyvissä" hahmoissa ja kansoissa, olisivat luoneet tarinaasi älyllistä syvyyttä ja tehneet siitä meitä aikuisia lukijoita paremmin puhuttelevan.Frodo Reppuli
[ ] Olen saanut joltakin sukulaiseltani perinnöksi jotakin
[x] Minulla on erittäin läheinen ystävä
[x] ..joka on ajoittain mustasukkainen minusta, vaikka olemmekin vain ystäviä
[hahahaa] Näytän koiranpennulta
[xjumaliste] Olen tullut pahasti huijatuksi
[x] ..koska olin niin sinisilmäinen
[ ] Paras ystäväni yritti varoittaa minua kerran, kun lähestyin vaaraa
[x] Olen vastuuntuntoinen
[x] En kaipaa valtaa
6

Samwise Gamgi
[ ] Pidän kasvien hoitamisesta
[ ] Pidän perunoista, ja kuulostan hyvältä sanoessani 'POTATOES!'
[x] Osaan erottaa viholliset ystävistä
[ ] Paras ystäväni/seurustelukumppanini hylkäsi minut toisen takia
[ ] ..joka paljastui huijariksi
[ ] Annoin/antaisin edellämainitussa tilanteessa anteeksi
[x] Olen uskollinen
[x] Pidän kotikaupungistani sekä kodistani
[x] En mielelläni poistu kotoa, mutta teen sen, jos olen velvollinen tekemään sen
4

Peregrin Tuk (Pippin)
[ ] Olen yleensä iloinen
[/] Olen suloinen
[ ] Päätän asioita hetken mielijohteesta
[x] Saatan päättää lähteä mukaan johonkin asiaan, ja sitten jälkeenpäin katua päätöstä
[ ] Olen aamuvirkku
[x] Syön useita aterioita päivässä
[x] ..eikä ole kivaa, jos joudun jättämään jonkun niistä pois
[x] Haluan auttaa
[ ] Serkkuni on minulle erittäin läheinen


Aragorn
[/:D] Olen erakko
[x] Olen sitkeä
[x] Pärjään omillani pitkiäkin aikoja
[x] ..eikä minua haittaa, vaikka en näkisi ainuttakaan ihmistä niinä aikoina
[/partio?] Pärjään yksikseni luonnossa
[ ] Olen peloton
[x] Olen etevä taistelija
[ ] Olen 'hyvis', vaikka saatankin päälle päin vaikuttaa 'pahikselta'
[x] Olen valmis tekemään toisten tahdon mukaan, kunhan se tahto on oikea
6

Gimli
[x] Minulla on tiettyjä ennakkoluuloja jotakin lajia/rotua kohtaan
[x] ..ennakkoluuloni on aiheellista
[x] Juodessani, juomaa saattaa valua rinnuksilleni
[x] Pidän tappeluista
[ ] Nautin kilpailutilanteista
[ ] Olen ehkä pieni, mutta sitäkin vahvempi
[ ] Olen kestävä
[x] Olen ylpeä
5

Legolas
[no öö] Olen kasvonpiirteiltäni kaunis
[x] tavoittelen harmoniaa
[x] ..mutta olen valmis tappelemaan
[x] Olen ystävällinen
[HAHAHA] Olen tarkkanäköinen ja/tai -kuuloinen
[ ] Olen kevytrakenteinen
[ ] Osaan liikkua maastossa etevästi
[x] Olen vähäuninen
[ ] Näytän paljon nuoremmalta mitä todellisuudessa olen
4

Klonkku
[x] Minussa on kaksi puolta
[ ] Valitsisin mielummin rutkasti valtaa ja materiaa, kuin hyvän ystävän
[x] Minulla on ajoittain ongelmia itseni kanssa
[x] Inhoan ja rakastan itseäni samanaikaisesti
[x] Puhun itsekseni
[x] Olen oivallinen valehtelija
[ ] Olen pahemman luokan materialisti
[ ] Joskus minusta tuntuu, että olen menettänyt inhimillisyyteni materian vuoksi
[x] Olen riippuvainen jostakin esineestä (esim. kännykkä, televisio, tietokone, radio, mp3-soitin etc.)
6

Bilbo Reppuli
[x] Pidän kodista, leppoisasta tunnelmasta ja hyvästä ruoasta...
[x] ...silti ajaudun usein kodin ulkopuolisiin seikkailuihin tai vaikeuksiin
[ ] Minun on/ollut vaikea luopua jostakin, josta kuitenkin tahdo(i)n luopua
[ ] ..lopulta kuitenkin onnistuin luopumaan
[x] Olen hyväntahtoinen
[x] Kerron mielelläni seikkailuitani ja tarinoita muille
[x] Pidän juhlimisesta
[ ] Keksin/olen tehnyt itse lauluihin sanoituksia
[x] Olen nähnyt paljon
6

Sauron
[ ] Unelmoin käskyvallasta
[x] Tiedän ihmisiä, jotka tekevät asioita käskystäni
[xD] ... en kuitenkaan ole tyytyväinen tämänhetkiseen 'palvelijatilanteeseeni'
[ ] Olen pettänyt ystäväni materian/vallan takia
[ ] Usea ajattelee minun olevan paha
[ ] ..ehkä se on totta
[ ] Olen tulinen
[ ] Olin ennen hyvis
[ ] Koulussa ja kaveripiireissä sinua pidetään antagonistina
2

Saruman
[ ] Olen usein sen puolella, jolla on suurin todennäköisyys voittaa
[ ] ..vaikka tämä olisikin pahantahtoinen
[ ] Suostun olemaan jonkun palveluksessa, mutta tahdon myös, että joku on minun palveluksessani
[ ] Petän mielummin ystäväni kuin sen, jota palvelen
[ ] Olen arvokkaanoloinen
[ ] Pukeudun mielelläni valkoiseen
[x] En pelkää aiheuttaa taistelua
[ ] Voin satuttaa ystävääni fyysisesti, mikäli tämä ei ole samalla puolella kanssani, ja jos se on ainut keino saada hänet omalle puolelleni
[ ] Olen vaikutusvaltainen
1

Gandalf
[ ] Olen realistinen
[/] Olen viisas
[en tiedä?] Olen mystinen
[x] Tahdon pysyä vankkumattomasti hyvän puolella
[x] Minulle on tärkeää, että asiat menevät oikeudenmukaisesti, vaikka oikeudenmukaiset päätökset saattaisivatkin ajaa tuhoon
[/] Annan mielummin sananvallan sille, jolle se kuuluu, mutta joka ehkä päättää huonosti, kuin sille, jolle se ei kuulu, ja joka ehkä päättää hyvin
[x] Tahdon taistella loppuun asti
[x] Olen kokenut muutoksen
[x] Tahdon yrittää, vaikka mahdollisuus onnistua olisikin pieni
6

Boromir
[x] Olen hyvän puolella
[ ] ..silti saatan omata pahoille kuuluvia piirteitä
[x] Olen ahne
[x] Tahdon suojella heikompia
[x] Tappelen viimeiseen asti toisten ihmisten puolesta
[x] Tahdon kuolla kunniakkaasti
[ ] Olen vahva ja tanakka
[ ] Isäni pitää minusta enemmän, kuin jostakin sisaruksestani
[ ] Saatan vaikuttaa juonittelevalta
5

Aragonrn, Frodo, Klonkku, Bilbo, Gandalf. JUUUST
« Uudemmat -