IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Kirjallisuus ja lehdet
Perustettu
20.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 2462 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 1
Koko
54 jäsentä
Tyttöjä: 37 (69 %)
Poikia: 17 (31 %)
Keski-ikä
37,0 vuotta
Otos: 34 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 36,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 37,2 vuotta
Ylläpitäjä
Darkpurple

Jäsenet (54)

KurjakeFairy_EpistaxisTikru76thalassophobiaeyeconicarktiinaDarkpurplePuppunAllison_81väärennösRipeersLarjus{harza}BlairoiddweiRasvakeitin
« Uudemmat - Vanhemmat »
...Captain Lewis coughing over the radio, the bubbly sound of a punctured lung audible. "Get out of here, boys, we're already dead here..."


Hyvään kauhufiktioon törmää ihan perhanan harvoin. Leffojen suhteen olen jo luovuttanut - jos ei osata tehdä muuta kuin säikytellä ja kilpailla vääristyneimmillä naamoilla, antaa olla. Tekstimuodossa pelottelu on paljon vaikeampaa, ja silloin harvoin kun kirjoittaja on onnistunut siinä, tarina jää usein muilta osin köyhäksi.

Ja välillä tulee vastaan jotain mikä toimii, tällä kertaa Fifty Foot Antin romaanimittaiset kauhut. Kylmän sodan loppupuolelle ja sen jälkeen sijoittuvia sotilaskertomuksia. Kauhu on enimmäkseen paranormaalia laatua, mutta välillä realistisempaakin - joskus ihmiset ja sodankäynti ovat hirveämpää kuin mikään mörkö. Kerronta on karkeaa, muistuttaa oikeastaan paljon Glen Cookia, mikä on minun kirjoissani hyvä asia.
Hahmot tuppaavat olemaan aika aggressiivisia, varsinkin myöhempien tarinoiden kertojahenkilö Ant joka on pysyvästi kuin haulikosta perseeseen saanut karhu. Tämä jatkuva raivo voi helposti olla joillekin lukijoille ärsyttävää, mutta itse vihanhallintaongelmaisena huomasin lukemisen tuntuvan suorastaan terapeuttiselta.

Miellyttävää on myös se, että toisin kuin kauhussa on tapana, päähenkilöt eivät ole idiootteja. Laiska kirjoittaja tekee hahmosta typerän koska ei osaa muuten luoda jännitettä. Parempi kirjoittaja tekee hahmoista kykeneviä ja laittaa heidät tilanteeseen jossa Batmaniakin itkettäisi. Tympiikö katsoa huonoa kauhuleffaa jossa päähenkilö pääsisi heti pinteestä jos pysähtyisi ajattelemaan? Älä katso, lue mieluummin hyvää kauhua jossa hahmot tekevät kaikkensa ja selviäminen on silti epävarmaa.

Huonoja puolia mainitakseni, hetkittäin kauhuelementit menevät jo creepypastamaisiksi eli naurettavan överiksi. Mutta ne ovat kosmeettisia yksityiskohtia ja itse tarina pysyy aina jännittävänä.

Kirjoitusvirheitä on kohtalaisen tasaisesti, mutta ei niin paljoa että alkaisi pahasti häiritsemään. Pitkien tekstien korjailu nyt on tuskaista puuhaa ja kun tarinat on julkaistu ilmaiseksi netissä, en jaksa hirveästi valittaa.

Myöhemmät tarinat ovat myös hitusen ristiriidassa ensimmäisen kanssa - arvailen että tekijä aikoi alunperin kirjoittaa vain yhden ja joutui korjailemaan - mutta sekään ei häiritse tuhottomasti.

Pieniä vikoja ja jos ne eivät häiritse, suosittelen näitä erittäin lämpimästi.


The door was starting to open.

The other alarm started letting me know that it was hitting threshhold, beeping steadily.

My balls were trying to climb up into my abdomen.

According to the newer chemical detector, there were low levels of blister agent vapor present.

shit

The door was rising slowly, and I knew that there was an invisible cloud rolling toward me as the door opened further and further.

The lights in the airlock were flickering, and I could see legs through the gap in the door.

The alarm went off, a steady tone.

I turned and ran.
Ibitsu


Hiki <-- :dnyyhkis.

sussuuw`nii se kirjaLuonut: sussuuw`Tiistai 22.11.2011 03:21

voisin valita sen siihe äikänjuttuun..

suositelkaa kauhukirjoja.. =)

seittileluI found something niceLuonut: seittileluTiistai 26.05.2009 19:32

^DancingLady^karmeeta.. : SLuonut: ^DancingLady^Tiistai 25.11.2008 20:50Kaksi tyttöä (sisarukset) viettivät rauhallista koti-iltaa dataamalla, kun isä juopotteli. Tytöt aikoivat valvoa koko yön mm. dataamalla, ottamalla valokuvia kännykällä ja katsoen leffoja. n. klo 2:20 tytöt alkoivat ottaa kuvia ja huomasivat joka kuvassa olevan sama hahmo. aluksi he ajattelivat sen olevan vain jokin heijastus, mutta huomasivatkin, että hahmo tuli joka kuvassa koko ajan lähemmäs ja kasvot selventyivät. yhtäkkiä isä alkoi huutaa omassa huoneessaan jolloin toinen tyttö lähti katsomaan mikä isällä on hätänä. Se olikin vain ollut pahaa unta ja kaikki oli hyvin. Vai oliko?

Kun toinen tytöistä palasi takaisin huoneeseen hän löysi vain kameran lattialta ja huomasi siskonsa kadonneen. Kamerassa oli kuva, missä oli vain se sama hahmo joka oli muissakin kuvissa. Tällä kertaa se oli yksin. Tyttö juoksi hädissään isänsä luokse, mutta huomasi hänenkin olevan kadonnut. Tyttö palasi hädissään huoneeseen ja alkoi ravata ympäri huonetta miettien soittaisiko poliisille, mutta tuli toisiin ajatuksiin ajatellessaan, että poliisit eivät uskoisi häntä. Tyttö kummiskin ajattelee kaiken olevan unta ja menee nukkumaan.

Naapurit huomaavat, että talossa ei ole elonmerkkiäkään vaikka sähkölaitteet ovat päällä. Silloin he päättävät soittaa viranomaisille. Poliisit tulevat. Menevät taloon sisään, mutta talossa ei ole sieluakaan. Vai onko?


Tiesitkö, että juuri sinä olet siinä samassa talossa juuri nytten. (Ei kannata ottaa valokuvia)

HUOM! Jos et kopioi tätä omaan päiväkirjaasi minuutin sisällä sinulle käy samalla tavalla kuin tarinan tytölle, koska tapahtumasta on tasan 18 vuotta.

sunannaMelissa 3ALuonut: sunannaSunnuntai 16.11.2008 19:11

Olipa kerran lepakko jonka nimi oli Lepsu. Hän asui karmivassa linnassa joka on metsän keskellä. Yön tullessa, Lepsu heräsi vuoteestaan hän nukkui päivällä ja liikkui öisin. Yöllä Lepsu sanoi mielessään nyt aloitan kummittelun hän odotti ja odotti, mutta linnaan ei tullut ketään. Mutta sitten linnan ovi narahti, sisään tuli pieni poika ja hänellä oli 9 kaveria mukana. Sitten Lepsu huusi HUHUU! Mutta kas kummaa lapset eivät säikkyneet. Outoa Lepsu sanoi. Sitten hän huusi niin lujaa kuin jaksoi HUHUUU! Sitten vasta ne pojat juoksivat äkkiä pois. Olipa helppoa sanoi Lepsu taidanpa jatkaa kummitteluani ulkona. Ulkona ei ollutketään Lepsu lensi talon ikkunasta sisään, ja odotti että joku heräisi siihen, että huoneessa olisi kylmä. Mutta ei kukaan herännyt no voi lepakon siipi! Lepsu huusi. Mutta sitten koko talo heräsi Lepsun huutoon oikeastaan koko kaupunki heräsi. Upsista taidanpa livistää nyt heipsan sanoi Lepsu lapset vain katsoivat hämistuneenä ulos lentävää Lepsua, toi on varmasti lintu joka on noiduttu tai sit se on unta..... ai niin niitten poikien nimet oli Simo Jari Sami Tuomas ja Pentti.
Loppu


meeel
« Uudemmat - Vanhemmat »